martinenkaren.reismee.nl

vertrek Xi'an en aamkomst Beiing

Nou het vertrek was op zijn zachtst gezegd niet echt helemaal soepel. Er was transfer geboekt, maar ons hostel wist nergens van. Ook onze lokale agent wist niks van een transfer af. Uiteindelijk onze reisagent in Nederland een mailtje gestuurd en prompt ging ongeveer 10 min later de telefoon in het hostel, Het was onze reisagent die even ging overleggen hoe of wat, uiteindelijk hadden wij besloten om lopend naar het station te gaan en dus gingen we onze tassen ophalen. Op het moment dat ik dat deed vertelde het meisje achter de balie dat de manager elk moment naar huis ging en dat hij ons bij het station zou af zetten. Dus wij 10 min gewacht, toen kwam de manager en vertelde dat het erg druk was in de stad en dat hij een tuktuk had geregeld tot bijna bij het station. Ook goed, dus wij met 4 tassen en onszelf de tuktuk in richting het station. Het was een grote chaos bij het station, eerst paspoort en treinkaart controle, toen nog bagage controle en het was echt een mierenhoop. Allemaal mensen die voordrongen, zaten te duwen en een hoop lawaai. Wel een beetje eng. Eenmaal in het station werd het me even teveel en moest even een traantje laten, wat een hectisch gebeuren en eigenlijk ook best eng. Op dat moment kwam er een chinese Amerikaan naar ons toe met de vraag of hij ons kon helpen. Dat hebben we aangenomen en hij bracht ons naar de wachtruimte vanwaar we onze trein konden pakken. In de wachtruimte was het zeer relaxed, maar op een gegeven moment vertelde een chinese mevrouw naast ons dat we ons moesten haasten, de trein was gearriveerd. Het was ruim 45 min voor dat de trein zou vertrekken dus wij maar naar het spoor. Eenmaal in de trein aangekomen, was het puur genot. Goede coupe, goede bedden, schone westerse toileten (geen gat in de grond) en er was van alles te krijgen. Rond 21.30 gaan slapen en de volgende ochtend de wekker om 07.00 gezet, want de trein zou om 08.24 in Beijing aankomen. Eenmaal aangekomen, was er zoveel keus van exits dat we er maar een genomen hebben. Maar er stond niemand klaar met een bordje met onze naam erop. Contact opgenomen met onze lokale agent en die zou de chauffeur sturen naar waar wij stonden. Dat gebeurde ook en na een hele tour door de stad kwamen we aan in ons hotel, erg mooi van binnen. Nadat we de tassen in de kamer hadden gezet, zijn we de stad ingegaan. We zijn naar het tiamenplein gelopen en naar het plein van de hemelse vrede. Nu even internetten in het hotel (helaas geen Wifi), maar toch nog even een verhaaltje, want ws wordt dit de laatste. Morgen hebben we een hele dag excursie en die dag daarna ook. Dus we zullen zien of we nog kunnen internetten. Martin is even op zoek naar een restaurantje in de buurt om wat te gaan eten vanavond.

groetjes en misschien tot het volgende verhaal en anders tot spreeks in Nederland

karen en martin

Snezana

Hoi Ka en Martin,

Nou nou wat een verhalen klinkt inderdaad beetje eng en spannend maar toch komt het uiteindelijk goed en genieten jullie volop zo te lezen, geniet nog lekker en tot gauw.

Groetjes Snezana