Niet de meest geweldige nacht gehad, behoorlijk last van maagzuur, dus maar 3 uur geslapen. Dag 2 moesten we om 9.00 klaar staan bij het hostel voor onze tour. We gingen naar museum over neolitische
dorp banpo(?)het was heel interressant, maar veel tijd om te kijken hadden we niet want onze gids had haast. Van daaruit door naar de fabriek waar ze miniatuur terracotta leger poppetjes fabriceren.
Dat was alleen een giller, want we waren binnen 2 min door de fabriek heen en werden gelijk naar de shop geleid. Dus dat was tijdsverspilling. En wederom moesten we snel weg. Onze volgende stop werd
het terracotta leger, daar hadden we 1 1/2 uur de tijd om rond te kijken. Gelukkig maar want er was heel veel indrukwekkends te zien en super interressant. Na het terracotta leger kregen we een
traditionele Chinese lunch aangeboden (errug pittig), maar wel lekker. Rustig de tijd om te eten hadden we ook niet echt, want ee moesten naar onze laatste stop. We gingen naar het mausoleum van de
eerste keizer van China(grootste mausoleum ter wereld, zeggen ze). Van daaruit werden we weer naar het hostel gebracht, om rond 17.40 weer opgehaald te worden voor een dinershow. We gingen samen met
een ander stel (hij australisch en zij Portugees). Eenmaal daar aangekomen kregen we een tafel toegewezen en kregen we dumplings. Na de dumplings begon de dans en zang show, erg mooi in elkaar gezet
en leuk om meegemaakt te hebben. Na de show geprobeerd een taxi terug te krijgen, maar dat was heel lastig. Uiteindelijk maar met een tuktuk terug gegaan naar het hostel. Lekker gaan slapen en de
volgende ochtend heerlijk uitgeslapen tot 09.00. We zouden vandaag eigenlijk naar de panda's gaan, maar om een of andere reden werd het afgeraden en allerlei excuses. Dus dat werden geen panda's,
maar toen kwam er een ander probleem wat onze aandacht hard nodig had. We hadden nl gedurende de reis elke keer een transfer geboekt van en naar treinstation, maar vanuit dit hostel kon het niet
geregeld worden. Dus ik onze lokale agentschap in China gebeld en die hadden ons niet in het systeem staan, dus die konden ons niet helpen(lekker dan!)Dus toen heb ik contact gezocht met onze lokale
agent in Datong(Lydia) en haar gevraagd om ons te helpen en dat heeft ze gedaan gelukkig. We moeten vanavond een taxi nemen naar het station en als het goed is staat er iemand op ons te wachten in
Beijing. Vanmiddag nog even de stad ingeweest en nu weer bij het hostel even internetten/ eten en vragen of ze voor ons een taxi kunnen bestellen voor 18.00. en als alles goed gaat komen we morgen in
Beijing aan om 08.24 lokale tijd. Groetjes Karen en Martin