Pingyao dag 2
25 sep. 2012
🇨🇳
vanuit China
Nî Hâo Gisteren lekker door het stadje gelopen en winkeltjes gekeken. Leuke spulletjes allemaal (van sieradendoosjes tot houten huisjes die jezelf in elkaar kunt zetten. 'S avonds lekker gegeten in
hotel en toen weer even t stadje in gegaan. De straten waren heel mooi verlicht met allemaal lampions en de restaurants hadden een soort kerstverlichting rond de daken. De torens van de stad waren
allemaal erg mooi verlicht, er hing een super mooie sfeer. Om de zoveel meter werd aan ons gevraagd of we een voetmassage wilde. Dat maar even niet gedaan, zo zielig voor de Chinees die onze voeten
zou moeten doen vanwege "zweetvoeten". Toen lekker terug naar hotel en lekker slapen op ons kingsized bed. Toen we net terug kwamen bij ons huisje hoorde we de telefoon, het was onze gids Lydia uit
Datong. Ze zou voor ons gaan regelen dat we soft sleepers zouden krijgen voor 10 uur durende trein reis naar Xi'an, ze zou ons vandaag om 09.30 bellen of het gelukt was. Vanmorgen om 09.30 ging de
telefoon, het was Lydia met goed nieuws ze had softsleepers kunnen regelen voor ons. De kaartjes zouden gefaxed worden naar het hotel en dan kunnen we met de fax de trein in, waar we onze originele
kaartjes zullen krijgen. We zijn benieuwd of het gaat lukken , maar zijn alvast erg blij dat ze het heeft kunnen regelen. Nu zit martin aan de woo lung thee en ik aan de vanille shake, want t regent
een beetje buiten. Lekker bij het tentje van gisteren met gratis (echte Hollander) internet. Vanavond om 19.50 (lokale tijd) worden we opgehaald om naar het station gebracht te worden en onze trein
vertrekt om 20.47. Het gaat er hier in China anders aan toe op het station dan bij ons of onderweg. Maar ja alles moet je een keer meegemaakt hebben nietwaar? Bedankt voor jullie leuke reacties tot
nu toe en tot de volgende keer. Groetjes Karen en Martin
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}