martinenkaren.reismee.nl

Terelj NP en Ulaanbaatar deel 2

Zo daar zijn we weer, het is inmiddels 30 Gr. Maar weer terug naar t Ger kamp. Om 14.00 kregen lunch (omelet, brood en ander beleg), daarna zijn we wat gaan lopen in de omgeving. We zijn richting winkel gelopen bij een hotel om wat boodschapppen te doen. Over riviertjes heen mbv boomstammen, erg avontuurlijk. Om 19.00 kregen we avondeten chicken curry en salade met kool. Na het eten nog blijven hangen in de tent waar het eten 's avonds geserveerd werd en hebben daar met Nederlanders lekker vodka gedronken en gekletst. En toen was t tijd om te gaan slapen, goed ingepakt omdat t de vorige nacht erg koud was geweest en zelfs gevroren had. Dus jogging broek, sokken aan en trui, dan in de slaapzak en dan nog deken erover. Nou ik kan je vertellen het was totaal niet koud. Om 08.30 werden we de volgende ochtend wakker en om 09.30 was t ontbijt, 8 Nederlanders gingen weg en er kwamen 4 Nederlanders en 2 Duitse mensen voor terug. Nog een enkel gezwachteld (ik was de enige verplegkundige) want toen we via boomstammen hadden geklauwterd had een jongen misgestapt en ze enkel verzwikt. Er gingen 2 mensen paardrijden na het ontbijt en wij zijn wat gaan lopen in de omgeving, om 14 uur lunch (hartige en gewone pannenkoeken). Daarna haar gewassen in beekje in de buurt en wat geluierd. 'S avonds kregen we spagetti Bolognese en hebben we het met vodka en rum nog erg gezellig gehad. Toen weer inpakken voor het slapen gaan, maar deze nacht was t kouder. De volgende ochtend waren we vroeg wakker en kregen een heerlijke kop thee aangboden door de gastvrouw, tas ingepakt want na t ontbijt zouden we vertrekken. We werden uiteindelijk pas om 12 opgehaald om naar Ulaanbaatar gebracht te worden niet meer met paard en wagen maar per jeep. In de stad zelf was t erg druk dus we waren na het ophalen van de treintickets pas om 16.00 in ons appartement. Van de buitenkant heel oud en oostblok achtig, maar van binnen erg mooi en luxe. Eindelijk na 6 dagen heerlijk kunnen douchen en toen de stad in om te eten. Na het eten terug naar t appartement en lekker gaan slapen. Volgende ochtend om 9.00 stads tour ( nou ja als je t zo kan noemen) klooster gezien, nationaal historisch museum en museum van natural history. Daarna konden we wachten op onze gids Bert (die was even zaken gaan doen tijdens de tour en toen terug naar appartement, was uitspoelen en laten drogen en de stad in. zo jullie zijn weer op de hoogte. Morgen worden we om 06.30 gehaald en naar station gebracht om de trein te pakken richting China. daar laten we weer wat van ons horen als we de kans krijgen. Groeten Karen en martin

Josijn

Wat kun je zo'n douche dan waarderen he na 6 dagen! Ben ook zo benieuwd hoe het is om steeds zo lang in de trein te zitten!