martinenkaren.reismee.nl

Terelj NP en ulaanbaatar Deel 1

Zo even weer een verslagje. Er is veel gebeurt sinds onze laatste reis verhaal. Momenteel zitten we in Ulaanbaatar met 26gr in het zonnetje bij café amsterdam. Maar daar over straks meer eerst even nog wat vertellen over onze trip na Listvianka. Zaterdag ochtend om 08.00uur ontbeten( suikerbrood, gebakken ei, worst,brood, toetje enz.) rond 09.00 werden we naar de bus gebracht. Deze zou ons bij de markt afzetten waar onze hostess op ons zou staan te wachten, de bus zette ons bij de markt eruit maar geen hostess. Die kwam gelukkig 10 min later aangerend, omdat zij ons op een andere plek had verwacht. Eind goed al goed en we gingen Per bus naar de homestay. 8 trappen ( nee geen treden) omhoog en toen kwamen we bij ons stulpje. We kregen volgens mij de slaaPkamer van de gastvrouw zelf. Erg leuk ingericht met allemaal oude foto's en Russisch meubilair. Bed was wel een beetje krap voor Martin ;-) ook had de vrouw haar moeder in huis, schattig gebukt vrouwtje. Om 11uur hadden we stadstour, we kwamen langs een gebouw wat in de geschiedenis boeken bekend staat als het witte huis, maar de huidige eigenaren vonden dat ws saai en kende de historie niet want nu was t geel. Daarna nog naar kathedralen geweest en naar oorlogsmonument. 'S middags hadden we voor ons zelf dus lekker gelopen en in het Park gezeten. Heerlijk in de zon met wat drinken en eten erbij. 'S avonds wezen eten in de stad en toen terug naar homestay , alles was donker alleen in onze slaaPkamer brandde nog licht. We moesten nog even tandenpoetsen en naar het toilet, dus in het donker opzoek naar de badkamer zonder oma wakker te maken. Dat was niet echt gelukt want oma was nog wakker en die moest ook naar toilet, die hebben we maar even voor laten gaan. Daarna heerlijk geslapen maar kort want om 03.30 stond het ontbijt klaar en om 04.00 werden we gehaald om naar station te gaan. 04.50 lokale tijd vertrok de trein richting Mongolië. Bij de Russische grens was het wel even wennen, mannen in uniform, paspoorten afgeven en de coupe laten Checken. Maar na ruim 2 uur kregen we onze paspoorten terug en konden we even naar buiten. Daarna door richting de mongoolse grens , daar was het iet wat gemoedelijker, maar mochten we niet naar buiten. Om 06.30 kwamen we aan in Ulaanbaatar , Martin even tugrug gepind en uiteindelijk kwamen we Bert tegen waar we zouden verblijven. Met zijn vijfen in een busje richting het Terelj NP, onderweg veel oude flats,Ger tenten en nieuwe gebouwen door elkaar gezien. Nog even gestopt bij Turtle rock erg mooi om te zien, we kwamen aan bij een hotel en daar stond onze paard met wagen klaar om ons naar gertent te brengen. Eenmaal aangekomen kregen we onze Ger toegewezen en hebben onze spullen erin gedaan. Wel op passen dat je je hoofd niet stoot( Martin 6x en ik 1x), traditionele bedjes met slaapzak en deken. Nadat we gesetteld waren kregen we ontbijt( brood, kaas, worst,jam,thee/koffie enz). Badkamer was helemaal t einde, toiletten die je door moest spoelen met emmers water wastafel moest je een bakje vullen met water en daar zat een kraantje aan. Echt back to basic. Even pauze inlassen, zo komt deel 2 Groetjes alvast k&m

Pa

Ben benieud naar het vervolg. Groetjes