martinenkaren.reismee.nl

Listvianka deel 2

We gingen dus Listvianka in (bleek 1 straat te zijn rond het baikal meer)en bij het einde hoorde we: "hè nederlanders", bleken het Nederlanders te zijn die we hadden ontmoet in de trein (die wij regelmatig wat te eten gaven van ons omdat wij elke keer 4 maaltijden kregen). Daar wat gezellig mee gegeten en gedronken en marktje bezocht. Daarna even naar onze eigen 's accomodatie gegaan om ons op te frissen en hun opgehaald bij hun hotel om het dorpje in te gaan(nou ja dorpje het was 1 straat). Daar lekker op terras gezeten kebap gegeten en wat gedronken, daarna hebben de heren nog een gerookte omul gekocht op de markt en lekker op terras opgepeuzeld.(omul=soort zalm) das trouwens ook heel normaal in Rusland dat als je bij een restaurant bent of op terras gaat zitten dat je je eigen eten mee neemt. daarna nog even souveniers gekeken en toen restaurant op gezocht voor diner. Viel uiteindelijk een beetje tegen maar we hadden wat warms gehad. Daarna afscheid genomen want hun zouden de volgende dag vertrekken richting Irtkutsk. na een goede nachtrust hebben we gedouched en ontbeten(pannenkoeken, brood, gebakken ei, worst,toetje enz). met het ontbijt achter de kiezen een stevige wandeling gemaakt langs het baikal meer, getyPt,gelunched, op terras gezeten ,weer getypt en nu naar het diner het is 18.37. morgen om 8.00 ontbijten en om 9.00 met het busje naar Irkutsk waar we naar nog een homestay gaan en een stads tour krijgen. Zaterdag ochtend 4.00 (lokale tijd)worden we opgehaald om naar het station gebracht te worden om naar Mongolië te reizen. Wanneer weer een verhaal? geen idee zodra ik weer wifi heb of internet. Tot de volgende keer Groetjes Karen en Martin

Pa en Tiny

Hoi Karin en Martin.
Een heel verhaal. Hoe is de omgeving in Rusland? Hebben jullie ook al een beetje van de cultuur en bijzonderheden gezien onderweg? Nog veel plezier. Wij gaan drie dagen naar Goes effe uitwaaien in Zeeland.
Groetjes Pa en Tiny

Josijn

Waar je ook gaat op de wereld...overal die Hollanders! Nou ja, ook wel weer gezellig soms. Even zitten googlen, ziet er mooi uit daar! Veel plezier nog!

Hans en Ria Dunsbergen

Karin zei het al: "Als we terugkomen begin oktober, doet Jens de deur voor ons open". Nou, hij gaat de goede kant op want meneertje staat inmiddels!
Verkiezingsuitslag afgelopen woensdag: VVD de grootste (41 zetels) en PvdA 38 zetels. PVV door het ijs gezakt en SP gelijk gebleven. Zal best een ingewikkelde formatie worden.
Hoop dat jullie genieten van je reis enne: we zijn zeer benieuwd hoe jullie de cultuur en de mensen daar ervaren; hoe de mensen daar leven enzo.
Veel groeten en tot jullie volgende verhaal.

Josijn

Bedankt voor de verjaardagskaart voor Lise! Onze dame alweer 2 jaar!